Sonosoft program rendszerkövetelmények

 • Egy gépes felhasználás esetén: tetszőleges Windows operációs rendszer, legalább 800x600 képernyőfelbontás, legalább 65536 színű üzemmód, a háttértárolón 2-10 Mb szabad hely.
 • Többgépes felhasználás esetén: Windows '98 operációs rendszer, legalább 800x600 képernyőfelbontás, legalább 65536 színű üzemmód, a háttértárolón 2-10 Mb szabad hely + Novell 4-es szerver BTRIEVE motorral.

  Sonosoft program képekben

  A képen látható a fő megjelenés-felviteli űrlap. Felső részen a paciens adataival, középen még nem történt meg a vizsgálat típusának kiválasztása. Alul az egyéb rögzítendő adatokhoz tartozó nyomógombok
  A képen látható, hogy a paciensek adatait a gép tárolja. A listában a paciensre ráállva alul látható mikor járt nálunk utoljára. Új paciens felvitele, paciens adatok módosítása szintén könnyedén elérhető. Keresésnél névre, születési dátumra, TAJ száma, leánykori névre is kereshetünk.
  A képen látható, hogy a paciensek kiválasztása után a program áttekinthető módon összeállítja annak eseménylistáját. A listában a más-más jellegű vizsgálatok külön színnel vannak jelölve. A színek magyarázata alul látható.
  A képen látható, hogy terhesség esetén a vizsgálatokon megállapított mérési eredmények alapján a program automatikusan grafikonokat tud rajzolni. Ezen a képen a 4 grafikontípus egy időben látható. A kis fehér pontok jelzik a tényleges mérési adatokat. A vonalak a normális értékeket jelölik.
  A képen az előzőekben vázolt grafikonok közül a BPD grafikon látható nagyított formában.
  Miután a pacienst kiválasztottuk, és áttekintettük az előzményeit, választhatunk például nőgyógyászati vizsgálati tipust. Ez leíró jellegű vizsgálati típus a program szemszögéből. A lelet megírását előre definiált sablonszövegek segítségével gyorsíthatjuk fel. A sablonszövegek szabadon módosíthatók, és billentyűkhöz rendelhetők. Akár több sablonszöveg-gyűjteményt is kialakíthatunk, melyek között válthatunk is.
  Választhatunk petezsák-vizsgálatot is. Ekkor a panelon rögzíteni lehet a vizsgálat megállapításait az előre definiáltak közül. A mérési eredmények alapján a program átlag-méreteket számol. Alul pedig a leletre írt szöveg látható.
  A petezsák-vizsgálatot mérési eredményeinek rögzítése után még további szöveges információkat is rögzíthetünk, melyek rákerülnek a leletre. A legalsó titok sorban magunknak írhatunk olyan információt, amely a leletre nem kerül rá, de számunkra fontos lehet a pacienssel kapcsolatosan.
  Választhatunk embryo-vizsgálatot is. Ekkor a panelon rögzíteni lehet a vizsgálat megállapításait az előre definiáltak közül. A mérési eredmények alapján a program átlag-méreteket számol. Alul pedig a leletre írt szöveg látható.
  Az embryo-vizsgálatot mérési eredményeinek rögzítése után még további szöveges információkat is rögzíthetünk, melyek rákerülnek a leletre. A legalsó titok sorban magunknak írhatunk olyan információt, amely a leletre nem kerül rá, de számunkra fontos lehet a pacienssel kapcsolatosan.
  A terhességi vizsgálatok panelje összetettebb. A lelet szövegét az előre definiált opciók segítségével gyorsan össze lehet állítani.
  A mérési eredmények alapján a program terhességi kort állapít meg. A különböző mérések alapján átlagot képez. A jobb oldali (felső) részen a mérési eredmények alapján könnyedén megállapítható, hogy valamely érték eltérő tartományba esik-e. Jobb oldalt alul a súlybecslés olvasható le, valamint annak eltérése a várt értéktől.
  Súlyosabb eltérés észlelése esetén a program figyelmeztető kiírással figyelmeztet (jelen példában "Magzati retardáció gyanúja!").
  A vizsgálati panel kitöltése után egyéb szöveges információk bevitelére természetesen van lehetőség, csakúgy mint a titok-sor használatára.
  Gemini esetén a vizsgálati panel más, a két magzat mérési eredményeit külön-külön képes a rendszer tárolni, illetve könnyen összehasonlítható formában megjeleníteni.
  Lehetőség van a cytológiai leletek tárolására is a programon belül.
  A gyógyszerek felírását is végezhetjük elektronikusan, amely alapján a program vények nyomtatására is képes.
  A bevitt adatok alapján a program leletet generál, és nyomtat ki.